058 257 3756

Maak direct een afspraak

Informatie aanvragen of een afspraak maken? Bel dan met:

058 2573756 of 06 4103 3756

Wij zijn elke dag bereikbaar van 08:00 tot 22:00. Ook in het weekend bereikbaar!

Motor

Er 3 verschillende categorieën motorrijlessen: (A1.) (A2) en (A.) Het type rijbewijs dat u kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor, uw leeftijd en ervaring.

Bent u 24 jaar of ouder; Kunt u direct opgaan voor het rijbewijs  (A)-RECHTSTREEKS. Dit is een theorie-examen, praktijkexamen voertuigbeheersing en praktijkexamen verkeersdeelneming.

Als je jonger bent dan 24 jaar, krijg je eerst te maken met de lichte motor tot 11kW (A1). Vanaf 17 jaar mag je daarvoor rijlessen volgen. Vanaf 17 jaar mag je theorie-examen doen. Vanaf 18 jaar mag je praktijkexamen doen voor het rijbewijs (A1.) Het praktijkexamen is tweedelig: afzonderlijk examen voertuigbeheersingen en afzonderlijk examen verkeersdeelneming.

(A2) tot 35kW. Alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming ( met aandacht voor voertuigbeheersing) vanaf 20 jaar, en mits 2 jaar bezit van (A1)

(A)-AANVULLEND en onbeperkt vermogen; alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming ( met aandacht voor voertuigbeheersing) Vanaf 22 jaar en mits 2 jaar in bezit van (A2.)

Geldigheid: de rijbewijzen (A1) (A2) en (A) zijn allemaal 10 jaar geldig.

Motorrijlessen worden vanuit Leeuwarden gereden.

Motorkleding en helmen zijn bij uw instructeur in bruikleen. ( eigen motorkleding mag ook.)

Gemotoriseerde driewielers: vallen onder categorie (A1) of (A,) afhankelijk van het vermogen van het voertuig. Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een maximumvermogen van 15 kW moet u rijbewijs (A1) halen. Voor het besturen van een gemotoriseerde driewieler met een vermogen van meer dan 15 kW, dient u (A) te halen.

Voertuigen per rijbewijscategorie.

  • (A1) motorrijwielen met een maximale cilinderinhoud van 125 cm3, een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen /gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg.
  • (A1) motor rijwielen met een volledige elektrische aandrijving met een maximumvermogen van 11 kW en een vermogen / gewichtsverhouding van minder dan 0,1 kW per kg.
  • (A1) gemotoriseerde driewielers met een maximum vermogen van 15 kg.
  • (A2) motorrijwielen met een maximumvermogen van 35 kW en een vermogen/ gewichtsverhouding van minder dan 0,2 kW per kg, die niet zijn afgeleid van een voertuig met meer dan het dubbele vermogen.
  • (A) motorrijwielen met onbeperkt vermogen en gemotoriseerde driewielers met een vermogen van meer dan 15 kW.

autorijschool Kort

Algemene voorwaarden