058 257 3756

Maak direct een afspraak

Informatie aanvragen of een afspraak maken? Bel dan met:

058 2573756 of 06 4103 3756

Wij zijn elke dag bereikbaar van 08:00 tot 22:00. Ook in het weekend bereikbaar!

Aanhanger

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken. Wie bijvoorbeeld met een hele zware caravan, een paardentrailer of een boottrailer wil gaan rijden, moet het rijbewijs-BE hebben.

Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met aanhangwagen die incl. laadvermogen, niet meer mag wegen dan zevenhondervijftig kilo. In bepaalde gevallen is met alleen rijbewijs B een zwaardere aanhangwagen toegestaan dan zeven honderdvijtig kilo.

  • de toegestane maximum massa van deaanhangwagen ( eigen gewicht aanhangwagen en laadvermogen) mag niet meer bedragen dan de ledig massa ( kentekengewicht) van het voertuig dat de aanhangwagen trekt.
  • de toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3500.

Met Rijbewijs BE bent u wel beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die u mag trekken. Let wel op de technische mogelijkheden van het trekkend motorvoertuig (maximale trekhaaklast). Deze maximale trekhaaklast staat vermeld op het kentekenbewijs. Ook het gewicht van de totale combinatie is niet van belang. Deze mag meer bedragen dan 3500 kilo. Alleen voor het trekkende voertuig geldt, dat de toegestane maximum massa niet meer dan 3500 kilo mag bedragen.

Voor het Rijbewijs BE hoef je nog niet een theorie-examen te doen. De praktijklessen voor BE worden verzorgd door een speciaal hiervoor opgeleide BE instrukteur. De BE lessen vanuit lokatie Leeuwarden gereden.

autorijschool Kort

Algemene voorwaarden