058 257 3756

Maak direct een afspraak

Informatie aanvragen of een afspraak maken? Bel dan met:

058 2573756 of 06 4103 3756

Wij zijn elke dag bereikbaar van 08:00 tot 22:00. Ook in het weekend bereikbaar!

Rijopleiding in stappen (Ris)

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs. Het liefst vraag je het examen al aan, na je eerste rijles. Maar hoe weet je of je dan klaar bent voor het examen? Er is niets zo vervelend als zakken. Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent. Duidelijkheid voor alles dus.

Middels de Rijopleiding in Stappen wordt je in 46 stappen voorbereid op het uiteindelijke examen. In welk aantal lessen je deze stappen volgt, is weer afhankelijk hoe snel je vooruitgang boekt, ( dit heeft niets met de 46 stappen te maken, omdat je wel meerdere stappen in één les kunt doen.) Tijdens de Rijopleiding in Stappen leer je de verschillende handelingen die je tijdens autorijden moet beheersen. Deze handelingen worden beschreven in zogenaamde scripts . Een script behandelt bijvoorbeeld wegrijden, afslaan of ingehaald worden. In de RIS gebruik je voor het aanleren van deze scripts, een lesboek, zo`n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling in telegramstijl.

De 46 stappen zijn weer opgedeeld in 4 modules. Elke module wordt afgesloten met een toets. De eerste twee toetsen worden afgenomen door je eigen rij-instructeur.  Toets  3 en 4 worden afgenomen door een examinator van het CBR. Tijdens die derde toets kun je vrijstelling voor controle voertuig en de bijzondere verrichtingen krijgen, zodat je die niet meer met het praktijkexamen hoeft te doen. De vierde toets is het uiteindelijke examen.

De voordelen van de  Rijopleiding in Stappen zijn:

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap voor stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingenkaart
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden.

autorijschool Kort

Algemene voorwaarden