Seerob 10

9051VA, Stiens

+31 (0) 58 257 3756

07:00 - 22:00

Maandag t/m Zaterdag

Rijopleiding in stappen (rIS)

Ris

Ris: Rijopleiding in stappen. Tijdens de rijlessen maken we gebruik van de methode Rijopleiding in stappen (Ris)
Bij Ris is de lesstof onderverdeeld in verschillende stappen (scripts).

Met het praktijkboek Ris kun je deze scripts thuis voorbereiden, zodat je ze tijdens de praktijkles in kunt oefenen met je instructeur.

Je wilt natuurlijk zo snel mogelijk je rijbewijs, halen. Het liefst vraag je, na je eerste rijles het examen al aan, maar hoe weet dan dat je dan klaar bent voor het examen? Er is niets zo vervelend als zakken. Met de RIS weet je precies waar je aan toe bent en of je klaar bent voor het examen. Duidelijkheid voor alles dus.

Door middel van de Rijopleiding in Stappen word je in 46 stappen voorbereid op het examen.  Hoeveel je nodig hebt om deze 46 stappen te doorlopen is afhankelijk van hoe snel je vooruitgang boekt. In één les kun je meerdere stappen (scripts) maken. 46 stappen heeft dus niets te maken met het aantal lessen dat je moet volgen.

Tijdens de Rijopleiding in Stappen (RIS) leer je de verschillende handelingen die je tijdens je autorijden moet beheersen. Deze handelingen worden beschreven in zogenaamde scripts . Een script behandelt bijvoorbeeld: wegrijden, afslaan of ingehaald worden. In de RIS gebruik je voor het aanleren van deze scripts, een lesboek, zo`n script beschrijft nauwkeurig de onderdelen van de handeling in telegramstijl.

De 46 stappen zijn weer opgedeeld in 4 modules. Elke module wordt afgesloten met een toets. De eerste twee toetsen worden afgenomen door je eigen rij-instructeur.  Toets  3 en 4 worden afgenomen door een examinator van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. (CBR. )

Tijdens die derde toets kun je vrijstelling voor controle voertuig en de bijzondere verrichtingen krijgen, zodat je die niet meer met het praktijkexamen hoeft te doen. De vierde toets is het praktijk examen.

De voordelen van de  Rijopleiding in Stappen zijn:

  • Fors hoger slagingspercentage
  • Hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • Stap voor stap aanpak
  • Betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • Inzicht in je vorderingen met behulp van de leerlingenkaart
  • Leren zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden.