Seerob 10

9051VA, Stiens

+31 (0) 58 257 3756

07:00 - 22:00

Maandag t/m Zaterdag

Het nieuwe rijden

Bij het nieuwe rijden gaat het om een nieuwe rijstijl, die u veel oplevert. Iedereen die een opleiding bij ons volgt, krijgt automatisch deze rijstijl in zijn opleiding verwerkt.
Voor alle andere weggebruikers die het rijbewijs al jaren bezitten is dit rijden nieuw. U kunt op de rijschool theoretische uitleg  krijgen en gaan samen met u in uw eigen auto de weg op om Het Nieuwe Rijden te leren en in de praktijk te brengen.

De uitgangspunten van Het Nieuwe Rijden zijn:

  • vlot
  • veilig
  • comfortabel
  • energiebewust


De rijstijl van Het Nieuwe Rijden maakt optimaal gebruik van de  voordelen die een moderne
auto te bieden heeft. Het Nieuwe Rijden is daarom een plezierige en comfortabele rijstijl. Bovendien is het veilig en bespaard u brandstof. (dit kan u op één volle tank, wel zo`n 100 tot 200 km extra opleveren).

Bij Het Nieuwe rijden gaat het om relatief geringe aanpassingen van de rijstijl die veel opleveren. Het toepassen van enkele eenvoudige tips levert al direct een toename op in rijcomfort en veiligheid, terwijl tegelijkertijd brandstof wordt bespaard. U schakelt vlot op (2500 toeren) en in zo hoog mogelijke versnelling  weer uitrollen. Door een regelmatige controle en het op spanning houden van de autobanden bespaart een automobilist al snel één tot twee volle tanken brandstof per jaar. Het Nieuwe Rijden  draagt bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot (Milieu).

Bij Het Nieuwe Rijden draait het vooral om het rijgedrag. Een goed begin is het halve werk. Daarom wordt Het Nieuwe Rijden ingebouwd in de basisrijopleiding.