Seerob 10

9051VA, Stiens

+31 (0) 58 257 3756

07:00 - 22:00

Maandag t/m Zaterdag

Bromfiets

Beginnen met Bromfiets Rijden

Update: helaas kunnen wij tijdelijk geen bromfiets verzorgen ivm lange wachtijden cbr, en ver vol zitten bromfiets instructeur.

Nadat je geslaagd bent  voor het theorie examen kun je het praktijk gedeelte volgen. Dit kan op onze rijschool in 1 dag. Je volgt dus op 1 dag een aantal lessen en onmiddelijk daarna doe je het praktijkexamen.

Het voordeel van een eendaagse opleiding is dat je op school of werk 1 dag vrij mag vragen voor examen. Zo kun je de praktijklessen en het examen combineren.  De bromfietscursus wordt gegeven in Leeuwarden. Na goed gevolg aflegggen van het examen kun je het rijbewijs categorie AM aanvragen bij de gemeente waar je woont. Bezitters van A of B rijbewijzen hoeven geen rijbewijs AM te behalen.

Tijdelijke aktie: Rijlesvoordeel: Op de rijschool liggen aktiebonnen voor 15% korting op alle motor/bromfiets kleding (helm)! En wanneer je geslaagd bent: gratis handschoenen voor op de motor. In samenwerking motorplaza Heerenveen en Groningen.

In 1 dag je bromfietsrijbewijs

Het grote voordeel van een dagopleiding is dat je vaak vrij kunt krijgen van school voor je examen. in dit geval is dat mooi te combineren met de lessen.

Bromfiets

Losse les
57,50
  • 1 uur praktijkles

Bromfiets

Dagopleiding
414,50
  • 4 uren praktijkles
  • Aansluitend CBR praktijkexamen

Bromfiets

2 daagse opleiding
472,-
  • 1e dag 3 uur praktijkles
  • 2e dag 2 uur praktijkles
  • Aansluitend CBR praktijkexamen

Bromfiets

Herexamen
320,-
  • 2 uren praktijkles
  • Aansluitend CBR Herexamen

Theorie

Het bromfietsrijbewijs is te behalen met theorieles op de rijschool, of met theorie materiaal van de rijschool en dan thuis. Het theoriemateriaal bestaat uit: een theorieboek en een dia boek of c.d rom met oefenexamens. Het theorie examen kun je door de rijschool laten regelen, of zelf via de website: www.cbr.nl de betaling gaat dan via ideal. Het theorie-examen is in Leeuwarden op het CBR. Je kunt met de theorie beginnen wanneer je 15 jaar bent. Om een theorie-examen te kunnen doen, moet je 15.5 jaar zijn. Vanaf 16 jaar kun je de praktijk lessen en examen doen.

Veelgestelde vragen

Je mag bij het CBR een theorie-examen afleggen vanaf je 15,5e.

Zodra je 16 jaar oud bent mag je beginnen met je praktijklessen voor de bromfiets

vanaf je 16e mag je je praktijkexamen afleggen bij het CBR.

Bij de rijlessen voor de bromfiets is het gebruikelijk om een dag hiervoor in te plannen.

gedurende deze dag rij je een aantal uur praktijkles met daaropvolgend het praktijkexamen.

Dit is natuurlijk een hele logische vraag, echter is dit van een aantal verschillende zaken afhankelijk.
Als je een proefles met ons plant kunnen we samen met jou kijken of het klikt met de instructeur en hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben.